سوالات متداول

_

آیا سوالی دارید؟

پارک علم و فناوری چیست؟

پارک علم و فناوری به‌عنوان نهادی اجتماعی اقتصادی، مؤثر در امر توسعه فناوری و به‌تبع آن توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی تخصصی برای استقرار و حضور حرفه‌ای شرکت‌های فناور کوچک و متوسط، واحدهای تحقیق و توسعه صنایع و مؤسسات پژوهشی که در تعامل سازنده با یکدیگر و با سایر نقش‌آفرینان نظام زیست‌بوم نوآوری به فعالیت‌های فناوری اشتغال دارند، فعالیت می‌کند. پارک مؤسسه‌ای پژوهشی و فناوری است که به‌وسیله متخصصین حرفه‌ای مدیریت می‌شود و به‌منظور افزایش ثروت در جامعه از طریق ارتقاء فرهنگ نوآوری و رقابت سازنده میان شرکت‌ها و واحدهای فناور حاضر در پارک و مؤسسه‌های متکی بر علم و دانش تأسیس می‌شود. برای دستیابی به این هدف، پارک جریان توسعه فناوری را در میان دانشگاه‌ها، مؤسسه‌های تحقیق و توسعه، شرکت‌های خصوصی و بازار به حرکت انداخته و مدیریت می‌کند و رشد شرکت‌های متکی بر نوآوری را از طریق کانون‌های خلاقیت و شکوفایی، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها، مراکز نوآوری و فرآیندهای زایشی تسهیل می‌کند.

منظور از واحدهای فناور چیست؟

پارک‌های علم و فناوری از کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که قصد دارند بر پایه دانش کسب‌وکاری را ایجاد و تولید ثروت نمایند در تمامی سطوح حمایت می‌نمایند. متقاضیان واجد شرایط استقرار در پارک علم و فناوری – شرکت‌های تولیدی با محصولات فناورانه که ارزش‌افزوده محصولاتشان بالا باشد. – واحدهای تحقیق و توسعه صنایع – مراکز خدمات تخصصی: آزمایشگاه‌های تخصصی، شرکت‌های مشاوره‌ای در زمینه بازاریابی و توسعه کسب و کار-اشخاص حقیقی و شرکت‌های نوپای دارای ایده مبتنی بر فناوری (استقرار در مراکز رشد).

مخاطبین پارک‌های علم و فناوری چه کسانی هستند؟

منظور شرکت‌ها، مؤسسات، واحدهای تحقیق و توسعه و یا سایر اشخاص حقوقی و همچنین گروه‌ها و هسته‌های فناور فاقد هویت حقوقی تحت پوشش یا مستقر در پارک، یا مراکز رشد یا سایر بخش‌های وابسته به پارک هستند که در چارچوب ضوابط مربوطه در پارک پذیرفته و استقرار یافته‌اند و هویت حقوقی مستقل از پارک دارند. واحدهای فناور با توجه به اساسنامه و یا سایر اسناد قانونی خود در زمینه کسب‌وکار با محوریت یک ایده نو و یا مستخرج از تحقیقات کاربردی و توسعه‌ای، طراحی مهندسی، مهندسی معکوس، انتقال و مدیریت فناوری و یا ارائه خدمات تخصصی کسب‌وکار (از فناوری تا بازار) به‌منظور تجاری کردن نتایج تحقیقات فعالیت می‌کنند.

شرایط پذیرش یک واحد فناور چیست؟

افراد ارائه دهنده ایده/طرح­های کسب و کار فناورانه با ویژگی های اصلی

  • ایده/طرح مبتنی بر فناوری، نوآورانه و دانش محور با قابلیت تجاری سازی و داشتن پتانسیل مناسب بازار
  • وجود تیم کاری متخصص و مرتبط با زمینه فعالیت و موضوع ایده/طرح
  • وجود شخصیت حقوقی (شرکت ثبت شده) و یا آمادگی جهت ثبت شرکت

می توانند پس از طی فرآیند پذیرش به عنوان واحد فناور در پردیس علم و فناوری میکروالکترونیک و فوتونیک ایران پذیرش شوند. مراکز تحقیق و توسعه صنعتی و شرکت­های ارائه دهنده خدمات تجاری سازی نیز می توانند از مزایای استقرار در پارک علم و فناوری بهره مند شوند.

خدمات و حمایت های پردیس علم و فناوری میکروالکترونیک و فوتونیک ایران چیست؟
  • فضای استقرار دفتری و کارگاهی
  • خدمات اطلاع رسانی،کتابخانه، اینترنت، مراکز اطلاع‌رسانی
  • خدمات توانمندسازی از جمله برگزاری دوره های آموزشی و جلسات مشاوره‌ای فنی و کسب و کار، خدمات حسابداری و حقوقی، برگزاری سمینار و یا دوره‌های آموزشی مورد نیاز برای شرکت‌های نوپا
  • خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی
  • خدمات مالی و اعتباری: استفاده از تسهیلات مالی کم بهره، شناسایی منابع مالی و جذب سرمایه‌گذاران، تسهیل در جذب اعتبارات مصوب طرح‌ها و پروژه‌ها
  • بازاریابی و حضور در نمایشگاه ها و جشنواره ها
  • استفاده از برند پارک علم و فناوری
  • بهره مندی از قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات